Tyck till
Talande webbLyssna

Byggprojekt, aktuella

Inmätning pågår

Värmdö förtätas, speciellt i centrumområdena. Bebyggelse i Värmdö ska i första hand ske i de fem centrumområdena Gustavsberg, Brunn, Hemmesta, Stavsnäs och Björkås.

På sikt kan ytterligare bebyggelse tillkomma i anslutning till dessa områden. I andra hand ska bebyggelsen utvidgas i så kallade prioriterade förändringsområden, därefter i övriga förändringsområden.

Kommande nyproduktion

Det finns områden som redan har detaljplanerats för nya bostäder i kommunen. Totalt tillkommer omkring 4 000 bostäder bara i Gustavsberg. För dessa finns planer och fasadskisser att se i separata dokument nedan. Besök gärna biblioteket i Runda huset i Gustavsberg, på plan 4 har Gustavsbergsprojektet en obemannad utställning. Där finns en modell över de nybyggnationer som pågår i Porslinskvarteren.

Kommunala byggprojekt

• Farstavikensskola/Ekedal
    Renovering och anpassning av skolbyggnaderna inom Ekedal. Start Q3 2018 och beräknas vara klart Q2 2020.
    Om Farstavikens skola/Ekedal.
  • Kattholmen etapp 2
    Ombyggnad och anpassning av elverket till restaurang klart hösten 2018.
  • Djuröhemmet
    Utbyggnad av Djuröhemmet. Beräknad projektstart hösten 2017. Avser bland annat ytterligare 16 nya vårdplatser samt nya gemensamhetsutrymmen och renovering av entré. Mer om Djuröhemmet.
  • Trygghetsboende Djurö
    Nytt trygghetsboende med 32 lägenheter. Projektstart hösten 2017. Mer om Trygghetsboende Djurö
  • Charlottendals förskola
    Ny förskola för 160 barn projekteras. Byggstart våren 2019. Beräknas stå klart sommaren 2020.
  • Porslinsfabriken
    Kommunen avser att skapa ett kultur och upplevelsecenter i Gustavsbergs hamn.
  • Farstaborgs förskola
    Ny tillfällig förskola med plats för 100 barn planeras.
    Beräknas stå klar våren 2019.

Har du frågor om kommunala byggprojekt kontakta tf projektchef Patrik Häggstrand eller fastighetschef Per Hallsten via kommunens kontaktcenter 08-570 470 00 eller mejla fornamn.efternamn@varmdo.se.

Regionala byggprojekt

Flera regionala byggprojekt kommer att beröra Värmdöbor framöver:

Senast publicerad: 2018-11-02

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

Mer kontaktinformation