Tyck till
Talande webbLyssna

20 juni 2019

Gustavsbergs gymnasium (G2) får höga betyg från Skolinspektionen

I slutet av maj kom Skolinspektionens beslut efter den regelbundna kvalitetsgranskning som genomfördes tidigare i år. De bedömer att Gustavsbergs gymnasium, som har drygt 300 elever, uppfyller kvaliteten i hög utsträckning.

I Skolinspektionens granskning bedömdes fyra olika områden: rektors ledarskap, trygghet och studiero, betyg och bedömning samt undervisning.

- Det är särskilt roligt att Skolinspektionen bedömer att skolan i hög utsträckning arbetar så att utbildningen präglas av trygghet och studiero så att eleverna kan ägna sig åt skolarbete, säger rektor Marie Olofsson.

Enligt kvalitetsgranskningen leder och styr rektor i hög utsträckning skolans utveckling. Undervisningen främjar elevernas möjligheter att nå målen i skolan, men Gustavsbergs gymnasium kommer att förbättra metoderna att göra eleverna mer delaktiga i planering och uppföljning av undervisningen.

- Ett viktigt område som vi arbetat med strukturerat under många år är bedömning och betygsättning. Att Skolinspektionen bedömer att skolan har förutsättningar för en likvärdig bedömning i hög utsträckning är något vi är extra nöjda med, avslutar rektor Marie Olofsson.

För ytterligare frågor, kontakta rektor Marie Olofsson 08-570 485 30

Läs mer om Skolinspektionens granskning här.länk till annan webbplats

0 kommentarer har registrerats