Talande webbLyssna

Förskollärare

Sandra Helin

Vad jobbar du med?

Jag arbetar som förskollärare på Värmdöviks förskola, på en avdelning med de äldsta barnen, sedan april 2015. Jag är även med i enhetens ledningsgrupp och processgruppen – ”Pedagogisk dokumentation” i syfte att vara ett språkrör för mina fantastiska kollegor.

Vad har du för bakgrund?

Jag tog min lärarexamen med behörighet för 0-åk3, pedagogiskt arbete med yngre barn, hösten 2009. Jag har arbetat på Farsta Strandskolan och Pysslingen Järven (Reggio Emiliainspirerad förskola) tidigare, varvat med två föräldraledigheter.

Varför arbetar du på Värmdö kommun?

Jag valde att arbeta närmare hemmet mest för vardagslogistikens skull och när jag sökte denna tjänst kände jag att den talade till just mig. Värmdö Kommun siktar på utbildning och omsorg i världsklass och vägen dit är genom processande, det värdefulla mötet (med barn och vuxna), där utveckling ständigt sker under resans gång. Närheten till skog och vatten ett stenkast från vår huvudstad!

Vad är viktigt för att du ska trivas på jobbet?

För mig är det viktigaste för att trivas på jobbet öppenhet och solidaritet. Kommunikation är viktigt för att komma vidare, inte bara när vi ”kör fast”, utan även för att skapa förståelse och utvecklas. Jag tror att vi alla måste vara ödmjuka inför våra olika bakgrunder, eller vilka ”ryggsäckar” vi alla bär. Vi har alla vår egen sanning utifrån våra livserfarenheter och upplevelser. När vi är nyfikna på och lyhörda för varandra trivs jag på jobbet. Jag försöker lysa på mina medmänniskor då jag älskar att se dem växa.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är mötet med människan. Jag lär mig så mycket varje dag av intelligenta barn och kollegor. En annan fördel med mitt yrke är variationen. Ingen dag är den andra lik. Jag reflekterar ibland vid vår Skogsmulleutflykt över vilken ynnest jag har som pedagog att varje dag få vistas utomhus. Att följa naturens förändringsprocess, kretsloppet och njuta av våra årstider, vilket många andra går miste om vid stillasittande yrken. Sedan har vi leken. Att få möjlighet att varje dag gå in i leken – det är mindfulness på hög nivå. Jag är en stolt medarbetare som älskar mitt val av yrkesprofession.

Vad skulle du säga till en som funderar på att söka jobb i Värmdö kommun?

”Gört!” – I synnerhet om du tycker om att vara med att utveckla och ligga i framkant beträffande samhällsutveckling, miljö- och livsstilsfrågor samt inte minst forskningsfrågor och politik.

 

Senast publicerad: 2015-11-05

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation