Talande webbLyssna

Tillstånd och regler

Torghandeln regleras av Lokala ordningsföreskrifter för torghandel i Värmdö kommun.

Torgförsäljning förekommer i Värmdö kommun endast på torget i Gustavsbergs centrum, mellan kiosken och konditoriet fram till Systembolaget och Coop Konsums entré.

Värmdö kommunfullmäktige beslutar varje år om torghandelsavgift exklusive moms. I mån av plats kan ideella föreningar få korttidsplats utan avgift.

Julmarknad, skärgårdsdagar och liknande som arrangeras av ideella föreningar är avgiftsfria.

Serveringstillstånd

Om du har för avsikt att sälja spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker med en alkoholhalt på över 3,5 procent som ska drickas på försäljningsstället, måste du ansöka om serveringstillstånd. Det krävs tillstånd även när alkoholdrycker ingår i en annan avgift, till exempel entréavgift. Att bjuda på alkoholdrycker vid privata tillställningar utanför restaurangmiljö kräver inte tillstånd.

I Värmdö kommun är det socialnämnden som beslutar om serveringstillstånd på restauranger och allmänna tillställningar. Nämnden har också ansvar för tillsyn över detaljhandel med folköl, tobak samt receptfria läkemedel. Dessutom är nämnden remissinstans till Svenska Spel i ansökningar om tillstånd för värdeautomater på restaurangerna. Skicka ansökan till socialkontoret.

Mer information om serveringstillstånd

Senast publicerad: 2018-08-17

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation

Mer information