Talande webbLyssna

Skridskor

Vintertid kan du välja att åka skridskor på våra konstfrusna banor vid Ekvallen eller på någon av de bollplaner som spolas. Under gynnsamma förhållanden plogas även banor på sjöis.

Konstfryst is

Allmänhetens åkning på Ekvallens IP 2019/2020

Ishallen: Ingen allmän åkning

Uterinken öppnar Vecka 43, 22 oktober

Mån kl 12-15 (utan klubbor)

Tis kl 8-13 (utan klubbor) kl13-15 (med klubbor)

Ons kl 8-15 (utan klubbor)

Tors kl 8-13 (utan klubbor) 13-15 (med klubbor)

Fre kl 8-13 (utan klubbor) 13-15 (med klubbor)

Lör kl 19-22 (utan klubbor)

Bandyplan

Ej öppen för säsongen

Tänk på att inte vistas på isen när det är arbetsmaskiner på isen.

Skötsel: Värmdö kommun, Idrotts- och friluftsenheten.
Jourtelefon: 0700-07 52 08, e-post: idrott@varmdo.se

Naturisar

Vid tillräckligt tjock is plogas isbanor på Kvarnsjön vid Värmdö Marknad och Prästfjärden vid Värmdö kyrka.

Tänk på att ni alltid går ut på naturisar på egen risk. Vid minsta tvekan om isens hållbarhet gå inte ut! Isen kan förändras snabbt, var särskilt uppmärksam på våren då risken är som störst.

Kvarnsjön, Gustavsberg

Status 2019-03-19: Inget mer arbete vårsäsong 2019.

Prästfjärden (Värmdö Kyrka)

Status 2019-03-19: Inget mer arbete vårsäsong 2019.

Allmän information om isar och säkerhet

Isen bör vara minst 10 centimeter tjock för att man ska ge sig ut på den. Tunnare is kan hålla, men risken är då stor för att isen har svagheter som är svåra att upptäcka, dessutom är det svårt att ta sig upp om du går igenom långt ut på tunn is. Du ska kunna slå hårt med en ispik två gånger på samma ställe för att veta att isen är stark.

Bär alltid isdubbar högt runt halsen och ha mobiltelefonen i vattnetätt fodral. Barn på isen skall ha sällskap av minst en vuxen person!

Om isen brister

Ring 112! Du kan ringa igen och blåsa av en räddning som inte behövs

Om du själv går igenom isen

• Vänd dig tillbaka från där du kom! Där finns is som bär
  • Ta fram isdubbarna och behåll handskarna på. Arbeta metodisk tillbaka till stabil is.
  • Är hjälp på väg, ligg still för att spara krafter och värme

Om du ser någon gå igenom isen

• Närma dig vaken från samma håll som den nödställde kom. Där finns is som bär.
  • Ha alltid något mellan dig och den nödställde, t.ex. en lina, ispik, livboj eller trädgren.
  • Ta det lugnt. Om personen är vid medvetande och inte har ansiktet under vattnet har du tid att planera räddningen ordentligt. Med vinterkläder dröjer det i regel cirka 10 – 15 minuter innan personen blir så påverkad av kylan att gripförmågan och reaktionsförmågan blivit allvarligt nedsatt.

Mer om issäkerhet på Livräddningssällskapets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se filmen Säkerhet på isen - innan du ger dig utlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Se filmen Säkerhet på isen - om olyckan är frammelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spolade isytor

Värmdövallen, Hemmesta:

Spolad grusplan vid Hemmesta skola.

Djurö sporthall

Spolad fotbollsplan vid Djurö skola.

Brunns skola

Spolad fotbollsplan vid Brunns skola.

Status: Ej spolad.

Isarna jämnas till när väderleken och temperaturen tillåter.