Tyck till
Talande webbLyssna

Läsåret 2018/2019

Från och med 15 mars 2018 kan du ansöka om skolskjuts för läsår 2018/19. Från och med läsår 2018/19 är förskoleklassen en obligatoriskt skolform vilket innebär att även elever i blivande förskoleklass har rätt att ansöka om skolskjuts

Datum för ansökan:

• En komplett ansökan inkommen mellan 15 mars-31 mars, beslut skickas ut per e-post, senast skolavslutningen 13 juni.
  • En komplett ansökan inkommen mellan 1 april - 15 juni, beslut skickas ut per e-post, senast skolstart 22 augusti.

Viktigt!
För att ansökan om skolskjuts ska kunna handläggas behöver den vara komplett. Om ansökan inte är komplett kommer komplettering begäras in, vilket kan fördröja handläggningstiden.

För att en ansökan ska vara komplett behövs exempelvis fullständiga uppgifter om folkbokföringsadress och fritidsanvändning.

Är orsaken till ansökan funktionsnedsättning eller annan särskild omständighet kan ibland ett intyg som styrker elevens behov av skolskjuts krävas.

Här ansöker du om skolskjutslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om skolskjutslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information, hör av dig till Kontaktcenter: 08-570 470 00

Senast publicerad: 2018-04-10