Studie- och yrkesvägledning inom vuxenutbildning

Både innan du börjar studera och under studietiden har du möjlighet att få vägledning av en studie- och yrkesvägledare. Vägledarna kan hjälpa dig att planera din utbildning och informera om hur du ansöker till kurser. De kan också berätta om prövningar, betyg, behörighetskrav till högre utbildning, studiestöd och mycket mer.

Vägledning inför studier

Inför vägledningssamtalet är det viktigt att du själv har funderat på vad du vill med dina studier och vad du har för mål. Tänk på att du alltid tar med dig de betyg du har från tidigare studier! Tillsammans  med studie- och yrkesvägledaren kan du sen göra en individuell studieplan som ska hjälpa dig att nå dina mål. Du kan prata med studie- och yrkesvägledaren om vilken kurs som passar bäst för dig.

Innan du börjar studera vänder du dig till den studie- och vägledare som arbetar inom vuxenutbildningen i Värmdö kommun.

Mer information om kontaktuppgifter, besökstider m.m. hittar du här

Vägledning under studietiden

Om du behöver vägledning under din studietid ska du vända dig till den studie- och yrkesvägledare som din skola hänvisar dig till. Alla av Värmdö kommun auktoriserade utbildningsanordnare är skyldiga att tillhandahålla studievägledning.

Senast publicerad: 2018-03-12

Kontakt

Rektor/enhetschef
Lisa Roos
08-570 485 43
lisa.roos@varmdo.se

Studie- och yrkesvägledare
Helen Tronje 
08-570 475 03 
helen.tronje@varmdo.se

Administratör
Anita Brändström
08-570 475 03 
vuxenutbildningen@varmdo.se

 


Mer kontaktinformation