Årets Företagare i Värmdö och Nacka är korade

Publicerad

Mall för nyhetsbild

Årets Företagare 2022 i Värmdö och Nacka kommun korades under en galakväll igår den 10 november på Grand Hotel Saltsjöbaden. Det blev Ragnar Flink och Sofia Rosengren från Hotell Blå Blom som fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen i Värmdö av Företagarna Nacka-Värmdö. Med ett tufft motstånd från de nominerade Jenny Nilsen Pettersson, Café Sasta och Michael Karlsson, MyChef Bakfickan.

Vi är superstolta och glada över utmärkelsen som Årets Företagare i Värmdö. Priset vill vi så klart dela med våra fantastiska medarbetare som skapar positiva och personliga upplevelser för våra gäster varje dag. Det är våra medarbetare och gäster som ger oss energi och drivkraft att fortsätta sträva och kämpa framåt. Vi vill också tillägna ett stort tack och support till våra fyra tonårsbarn, nära familj och vänner som alltid peppar, bromsar och stöttar i med- och motgång, säger Sofia Rosengren och Ragnar Flink.

Hotell Blå Blom är en hotell- och konferensanläggning som ligger i charmiga Gustavsbergs hamn i två av porslinsfabrikens anrika byggnader från 1800-talet. Vinnarmotiveringen för Årets Företagare i Värmdö löd: Med stort engagemang och drivkraft har en fantastisk plats att vara på skapats, för både gäster och anställda. En plats där man trivs, har kul tillsammans och utvecklas. Nya idéer tillförs kontinuerligt, bra både för tillväxten i företaget och för gästerna. Entreprenörerna bidrar till branschens och lokalsamhällets utveckling genom att, med glädje och stor kunskap, ta emot praktikanter och unga arbetstagare till företaget. Personalen ges stort utrymme och ansvar vilket ökar engagemanget och ansvarskänslan på arbetsplatsen.

Det känns viktigt och hedersamt att få vara med och uppmärksamma våra duktiga och företagare och entreprenörer. Årets vinnare står ut i en hård konkurrens, de tar ett socialt ansvar och är med och sätter Värmdö på kartan som destination, varmt grattis till priset, säger Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

Verkligen roligt att årets företagare i Värmdö gick till ägarna av Hotell Blå Blom. De har en tydlig vilja att verka för att skapa en träffpunkt i närsamhället, öppnar upp för nya koncept och utveckling av verksamheten för att möta olika kundbehov, säger Ulla Rådling, Näringslivschef.

Det var ett tufft motstånd från de andra nominerade. Motiveringen för Jenny Nilsen Pettersson, Café Sasta i Mölnvik löd: Att i snart 20 år bedrivit lunch/catering/caféverksamhet i Värmdö Köpcentrum sen start och med stort engagemang drivit företaget genom corona bra och dåliga tider och med stor lokal kundkrets lyckas så väl.

Motiveringen för Michael Karlsson, MyChef Bakfickan löd: De har skapat en mysig krog med toppenläge av en ordinär glasskiosk ordnat ett välbehövligt vattenhål på norra Ingarö och livat upp utbudet ordentligt. Trevligt bemötande bra mat ofta live-musik och en riktig pärla. En ny "destination" på Ingarö.