Beslut om alternativt studentfirande i Värmdö

Publicerad 17 april 2020

Mall för nyhetsbild

Kommunstyrelsen i Värmdö har idag fattat beslut om att ge förvaltningen i uppdrag att anordna ett alternativt studentfirande för Värmdös kommunala gymnasieskolor.

Detta med anledning av att det traditionella studentfirandet ställts in i länet utifrån situationen kring Covid-19.

Under veckan har alla länets utbildningsdirektörer och utbildningschefer beslutat att det traditionella studentfirandet ställs in på grund av Covid-19. Idag tog därför Värmdö kommuns kommunstyrelseordförande Deshira Flankör (M) ett ordförandebeslut om att ge förvaltningen i uppdrag att anordna ett alternativt studentfirande för Värmdös kommunala gymnasieskolor.

Våra unga är vår framtid och att ta studenten är något av det största som sker i den åldern. Självklart måste de firas och hyllas för alla fina insatser under deras många år i skolan.

Detta säger Värmdös kommunstyrelsens ordförande, Deshira Flankör. Ordförande i utbildningsnämnden, Cecilia Lindberg tillägger:

Att helt hoppa över ett minne för livet för en hel årskull vore ett svek för våra fantastiska studenter. Situationen är svår men vi ska hitta vägar att ge våra studenter det värdiga firandet de förtjänar.

I samband med att beslutet togs i Stockholms län började rektorer och chefer inom utbildningskontoret i Värmdö kommun att fundera på hur en alternativ student skulle kunna se ut. Flera goda förslag som följer myndigheternas rekommendationer har också kommit från de blivande studenterna.