Stockholm craft week 2020

Publicerad

En hand som ligger över en grå sand. En snäcka syns i hörnet.

Foto: Ylva Franzén och Maya Strandberg,

I dag släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week 2020, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket. Stockholm craft week sker mellan 1- 4 oktober.

I dag släpps programmet även för deltagande både i Stockholm och Värmdö. På Värmdö sker bland annat utställningar som Jordkrets, Interacton XXX, Konstnärliga utgrävningar, samt specialvisning: Ungsvagnen och en pop up-utställning i Gustavsbergs Konsthalls butik, med konstnären Ylva Wilhelmina Franzén.

Årets upplaga av Stockholm Craft Week bjuder på ett spännande och varierat program i Gustavsberg. Utställningar, visningar, aktiviteter och konstnärsamtal som riktar sig till alla som är nyfikna på samtida konsthantverk! Det känns extra fint att flera inslag i programmet har en lokal förankring och relaterar till platsen Gustavsberg, både ur ett historiskt och samtida perspektiv" säger Evelina Hedin, konsthallschef Gustavsbergs Konsthall och projektledare för Stockholm Craft Week i Värmdö Kommun.

För att minska smittspridningen av covid-19 önskar SCW att du som besökare under Stockholm Craft Week följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma om du är sjuk. Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd och god handhygien. Mer information www.folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.