Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

07 oktober 2019

Dags att bli en reflexhjälte!

Succén växer! Håll utkik efter våra gratis reflexer och hjälp till att lysa upp i höst- och vintermörkret!

Just nu är vi i startgroparna för reflexprojektet ”Vi syns på hela Värmdö”, där Värmdö kommun i samarbete med Ludovic Björk, grundaren av Ingaröreflexen, förmedlar gratis reflexer till medborgare runt omkring i kommunen. Syftet är att få fler personer i Värmdö upplysta med reflex i vinter- och höstmörkret!

Projektet är en vidareutveckling av Ludovic Björks fantastiska initiativ Ingaröreflexen som grundades 2017 och växte sig större under 2018. ”Ludde” fick Ingaröborna engagerade i reflexfrågan, en insamling startade och via donationer kunde reflexer köpas in och delas ut till de Ingaröbor som behövde synas bättre i mörkret. Grundtanken med utdelningen är att tilldela människor en reflex i farten, under den delen av dagen när ljuset lyser med sin frånvaro lite extra mycket; på morgonbussen, vid en sen löprunda, eller bara när de i allmänhet borde synas lite bättre. Allt för en lite tryggare och mer upplyst vardag, helt enkelt.

Med start idag den 7 oktober (och så långt lagret på 20.000 exemplar räcker) kommer gratis reflexer alltså att delas ut på olika sätt runt omkring på Värmdö. Du får tag i din egen utgåva via kommunens större samlingspunkter så som bibliotek, fritidsgårdar, Värmdö kommunhus, Gustavsbergsbadet, Gustavsbergs Konsthall och kulturskolan, men även via andra verksamheter så som exempelvis Polarna, Nattvandrarna (Ingarö och Värmdö), Inlöparna och Välkommen till Värmdö. Samtliga barn och ungdomar i Värmdös grundskolor kommer att få en reflex via sin skola. Självklart finns det även godhjärtade privatpersoner som lovat att förse sina ortsbor med ett lysande exemplar av 2019 års reflex.

Nytt för 2019 är att reflexerna finns i fyra olika upplagor. Vilken vill du helst bära?

  • Vi syns på Ingarö 2019
  • Vi syns i Gustavsberg
  • Vi syns på Värmdö
  • Vi syns i skärgården

Vill du hjälpa till?

Om du rör dig ofta nattetid och vill hjälpa andra utan reflex? Skriv vart, hur många och vilka reflexer du vill dela ut till kommunikation@varmdo.se

 

 

Läs mer om Ingaröreflexens historia och Ludovic själv via visynspaingaro.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarLänkar

Dokument