Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

14 augusti 2018

Lägret där alla är viktiga och får plats inom idrotten

Förra veckan arrangerades Sveriges varmaste idrottsläger, Sports Heart Camp runtom i Värmdö. Sports Heart Camp riktar sig till barn mellan 5 och 15 år och har 12 grenar att välja på. Förutom alla olika grenar fanns ett spännande och utmanande aktivitetscenter.

Det är fjärde året som Sports Heart Camp arrangeras och varje år har lägret växt och nya sporter tillkommit. Nytt för i år bordtennis, basket och schack och i år deltar omkring 800 barn och ledare vid lägret.

Kick-off med stjärnglans

Måndagen 6 augusti invigdes veckan och bland annat introducerades namnkunniga mentorer för grenarna fotboll, ishockey, handboll, basket, innebandy, friidrott, bordtennis, mountainbike, dans, e-sport, show och schack. Flera av grenarna gästades under veckan av stjärnor inom respektive sport och när det nämndes att ishockeyn skulle besökas av inte mindre än 19 NHL spelare så gick ett sus genom publiken vid invigningen.

Invigningen avslutades med dansshow och ett uppträdande av Boris René.

Aktivitetscenter

Förutom de 12 olika sporterna så har det under veckan varit full fart i aktivitetscentret. I aktivitetscentret har barnen kunnat testa allt ifrån Speed Shooting och Bumper Balls till vattenaktiviteter och hinderbana där de utmanats av en livs levande gladiator. Många barn har under veckan stått i kö för att utmana gladiatorn Virena ”Spider” Andersson.

 

Porträtt av Jonas Andersson

Möt Jonas Andersson, mentor för hockeyn

Jonas har en gedigen meritlista inom ishockeyn. Han har varit professionell spelare utomlands i många år och vann bronsmedalj med Tre kronor i VM i Tyskland 2010. Numer ligger skridskorna på hyllan, men de senaste åren känner många igen honom som sportkommentator i TV-rutan. För Sports Heart Camps del så är han med för andra året i rad. Jonas uppgift som mentor är att hålla i strukturen och ramarna för sin gren. Att vara mentor innebär även att Jonas agerar som en ambassadör för lägret och deltar vid olika föreläsningar och möten under året där han berättar om Sports Heart Camp och vikten av glädjen till idrotten. Inför årets läger hade alla ledare två utvecklingsdagar, en otrolig möjlighet för hela gänget att svetsas samman.

Det viktigaste med Sports Heart Camp är att förstärka det positiva och att se varje spelare. Det är sådan fantastiskt härlig energi under lägret som man ser fram mot och längtar efter varje år. Att även få vara delaktig i det kamratliga utbytet mellan olika sporter ser jag som en förmån, berättar Jonas.

I år har ishockeyn varit en av de största grenarna och har engagerat närmare 25 ledare och ungdomspraktikanter som lett lägerverksamheten.

Verksamheten drivs av Malin och Chris Härenstam i samverkan med bland annat Värmdö kommun, Ingarö idrottsförening och olika idrottsförbund.

Vi är övertygade om att det är många barn och ledare som haft en fantastisk vecka – säkert är det både en och annan som redan längtar till lägret nästa år!

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar