Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

20 augusti 2018

Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet

En person tar upp händerna på huvudet när den upptäckt ett misstag.

Under perioden 16-22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Tyvärr har telefonnumret till kommunen och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet. Valmyndigheten beklagar detta!

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats. Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till Länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen. Tryckfelet har ingen betydelse för din rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Detta gäller

  • Har du frågor om hur du röstar på Värmdö kan du kontakta oss på 070-0075292.
  • Om dina uppgifter på röstkortet inte stämmer kan du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse. Detta ska du göra senast den 28 augusti. Numret till valkansliet vid Länsstyrelsen i Stockholms län är 010-223 11 30.
  • Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndigheten på telefon 020-825 825.


Mer information på val.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar