Nyheter

Tyck till
Talande webbLyssna

05 november 2018

Vill du vara med och sjunga i Funkisfestivalen?

Tycker du om att stå på scenen och sjunga? Tycker du om att uppträda och sprida glädje? Är du över 15 år och tillhör LSS? Då kan Funkisfestivalen vara något för dig! Anmäl dig senast 21 december 2018!

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. 27 januari i år avgjordes Värmdös första deltävling i Funkisfestivalen. Inför ett fullsatt Gustavsbergsteatern var det Emma Halvarsson som tog hem segern. Nu har du chansen att få representera Värmdö i semifinalerna nästa år.

Värmdös deltävling

Värmdös deltävling genomför 26 januari 2019 på Gustavsbergsteatern.

Välkommen med din anmälan eller dina frågor till;

Maja Stenram: maja.stenram@varmdo.se, 070-717 98 98

Monika Jonsson: monika.jonsson@varmdo.se, 0708-65 81 26

Sista anmälningsdag är 21 december 2018

Funkisglädje

Bakom Funkisfestivalen står föreningen Funkisglädje. Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och sponsorer.

Finaler 2019

Tack vare att så många kommuner valt att ansluta sig till Funkisfestivalen kommer det arrangeras två semifinaler och en final.

Semifinalerna äger rum den 1 och 2 april 2019 på Nalen i Stockholm. Vid varje final kommer mellan 10 och 14 artister att tävla. Därefter kommer cirka sex nummer från varje semifinal att gå vidare till riksfinalen.

Finalen går sedan av stapeln på Stockholm Waterfront den 26 augusti 2019. Mer information om finalerna kommer längre fram under 2019.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar