Aktuellt för vuxenutbildningen

Här hittar du aktuella nyheter om vuxenutbildningen i Värmdö.

• Avvikande öppettider:
    Den 3 maj - 4 maj 2022 har vi stängt pågrund av planeringsdagar
  • Nu är ansökan öppen till våra kombinationsutbildningar till hösten 2022. Ansök här Länk till annan webbplats.
  • Ansökningsperioder år 2022
    Ansökningsperioder för gymnasial- och grundläggande utbildning
  • Drop-in för studie- och yrkesvägledning och SFI är inställt tills vidare

• Grundläggande behörighetsprov (GBP)

Är en försöksverksamhet under åren 2022-2023 för att skapa ytterligare en väg till högskolestudier. Det finns endast 1000 platser per provtillfälle som är fördelat på 5 lärosäten i Sverige. Den som kan vara aktuell för GBP är den som:

• Har fyllt 24 år
    • Saknar grundläggande behörighet för vidare studier
    • Vill studera på högskolan
    Den som kan vilja skriva GBP är:
    • En person som inte har slutfört en gymnasieutbildning
    • En person som har arbetserfarenhet, eller annan erfarenhet och/eller utbildning men som inte kan styrka den.
    • En person utan arbetserfarenhet men som har inhämtat kunskaper på annat sätt.
    Viktigt att veta:
    • Man måste få godkänt på hela provet
    • Vid godkänt resultat så får man bara skriva provet en gång.
    • Det ger inget meritvärde att söka in på utbildningar med utan då måste man komplettera med högskoleprovet.
    • Vid godkänt resultat så får man grundläggande behörighet att kunna söka in med på Sveriges samtliga lärosäten.
    Här kan du läsa mer om provet och hur du anmäler dig: https://www.studera.nu/behorighetsprovet