Tyck till
Talande webbLyssna

Brandskydd och sotning

Svart modern braskamin

Alla har ett ansvar att hjälpa till och förebygga olyckor och bränder. Många olyckor och bränder som är vanliga i hemmen och på fritiden kan förebyggas.

Staten och kommunerna har det primära ansvaret att skydda medborgarna mot olyckor, men du kan förebygga bränder och andra vanliga olyckor för att höja din och din familjs säkerhet och trygghet – både hemma och på fritiden.

I menyn till vänster hittar du exempelvis information om vad du bör tänka på när du eldar och använder fyrverkerier.

Storstockholms brandförsvar (SSBF)

Räddningstjänsten i Värmdö ingår i Storstockholms brandförsvar, ett kommunalförbund som sköter brandförsvaret i Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Har du frågor om brandskydd kan du vända dig till Värmdö brandstationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller läsa om det på Storstockholms brandförsvars webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övergripande frågor om brandskyddskontroll och sotning besvaras av Storstockholms brandförsvar via e-post registrator@ssbf.brand.se. Tisdagar och fredagar kan du även ringa och tala med Jan Tomtin, telefon växel: 08-454 87 00.

Senast publicerad: 2019-07-04