Marinbiologi och dykning - Naturvetenskaps­programmet

Thumbnail för film

Naturvetenskapsprogrammet på G2 passar dig som vill studera på universitet eller högskola, tycker det är spännande med NO-ämnen och matematik, samt gillar natur och hav. Unikt för oss på G2 är att du fördjupar dig inom marinbiologi.

Alla läser kurserna Biologi i vattenmiljö och Naturvetenskaplig specialisering med inriktning mot havet. Vi gör flera exkursioner i Östersjön, både över och under vattenytan, för att lära oss om det marina växt- och djurlivet i havet.

Dykresa till Västkusten

I årskurs 3 åker vi till Västkusten och jämför med det marina livet i Östersjön. Vi lär dig mer om havet - vår gemensamma framtidsresurs.

Våra inriktningar

På G2 väljer du inriktning först inför årskurs tre då du säkert vet vad som passar dig.

Naturvetenskaplig inriktning

Här läser du fördjupningar i alla de naturvetenskapliga kurserna. Du som väljer denna inriktning, kommer att få maximal högskolebehörighet.

Naturvetenskaplig och samhällsvetenskaplig inriktning

Denna inriktning innebär att du fördjupar dig inom de samhällsvetenskapliga ämnena, men håller delvis ändå kvar vid det naturvetenskapliga perspektivet.

PADI Rescue Diver

Dessutom, får alla som vill, lära sig dyka och ta dykcertifikat kostnadsfritt. Vi börjar med att öva i bassäng och avslutar med dyk i havet. Vår dykutbildning genomförs med licensierad dykinstruktör och du får låna all utrustning. Efter dykkurserna blir du certifierad som PADI Open Water Diver, Advanced och Rescue Diver vilket innebär att du kan dyka överallt i världen.