Marinbiologi och dykning - Naturvetenskaps­programmet

Thumbnail för film

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som vill studera på universitet eller högskola, tycker det är spännande med NO-ämnen och matematik, samt gillar natur och hav. Unikt för oss på Gustavsbergs gymnasium är att du fördjupar dig inom marinbiologi.

Alla läser kurserna Biologi i vattenmiljö och Naturvetenskaplig specialisering med inriktning mot havet. Vi gör flera exkursioner i Östersjön, både över och under vattenytan, för att lära oss om det marina växt- och djurlivet i havet.

Dykresa till Västkusten

I årskurs 3 åker vi till Västkusten och jämför med det marina livet i Östersjön. Vi lär dig mer om havet - vår gemensamma framtidsresurs.

Vår inriktning

Naturvetenskaplig inriktning

Innebär att du läser en fördjupningar i alla de naturvetenskapliga kurserna. Du som väljer denna utbildning kommer att få maximal högskolebehörighet.

PADI Rescue Diver

Dessutom, får alla som vill, lära sig dyka och ta dykcertifikat kostnadsfritt. Vi börjar med att öva i bassäng och avslutar med dyk i havet. Vår dykutbildning genomförs med licensierad dykinstruktör och du får låna all utrustning. Efter dykkurserna blir du certifierad som PADI Open Water Diver, Advanced och Rescue Diver vilket innebär att du kan dyka överallt i världen.