Tyck till
Talande webbLyssna

Fritid för dig med funktionsvariation

Två tjejer håller i rep på bro

Här hittar du information om aktiviteter och mötesplatser i Värmdö och i övriga Stockholmsområdet för dig som är i behov av extra stöd.

Prova på enkeljympa, att måla tavlor, spela schack eller musik! Här finner du olika vägar till informtion om vilka fritidsaktiviteter som finns. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig!

Fritidsnätet

Fritidsnätet är en webbtjänst som samlar fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i Stockholms län. Välkommen att hitta en aktivitet som funkar för just dig!

Fritidsnätets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Katalogen ”Kultur-och fritidstips, aktiviteter för dig som behöver extra stöd!

Värmdö kommun har, tillsammans med Haninge, Nacka, Nynäshamn och Tyresö, tagit fram en katalog med kultur- och fritidsaktiviteter som finns i din närhet och som speciellt vänder sig till dig som behöver extra stöd. Nu kommer en ny utgåva som gäller till våren 2020

 

Katalogen finns att hämta i Kontaktcenter och på Värmdö bibliotek i Gustavsberg, Ingarö, Djurö och Hemmesta. Katalogen finns att läsa digitalt här på webben, du kan också få katalogen hemskickad. Kontakta kultur-fritid@varmdo.se

Fritidsgårdar

Till Värmdös fritidsgårdar är alla ungdomar från årskurs sju eller tretton års ålder välkomna. Här finns en grundläggande värdering om att fritidsgårdar ska vara demokratiska mötesplatser och ge ungdomar ett respektfullt bemötande, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsförmåga.

Senast publicerad: 2018-12-05