Tyck till
Talande webbLyssna

Bil, färjor och
parkeringsplatser

Kollektivtrafiken är ett utmärkt komplement till egen bil, speciellt under perioder med svår framkomlighet.

Du kan alltid hålla dig á jour med vägsituationen genom att besöka Trafikverkets specialsida för trafikläget under Mer information. Den uppdateras dagligen. Välj kollektivtrafik om du är osäker på väglaget.

Värmdö kommun har många kostnadsfria parkeringsplatser i anslutning till kommunala färdmedel, så kallade infartsparkeringar. Antalet platser uppgår till över 800.

I Stavsnäs och Sollenkroka finns parkeringsplatser för dig som ska besöka en ö och fortsätta med båt. Här kan du parkera mot avgift under längre och kortare tider. Övriga hamnar har avgiftsfria parkeringar. Mer om att parkera i Stavsnäs vinterhamn och vid Sollenkroka brygga kan du läsa på Värmdö hamnars webbplatslänk till annan webbplats.

Övriga hamnar

Sjöleder

I Värmdö finns också två sjöleder med bilfärjor som sköts av Trafikverket. Sjölederna går mellan Norra Lagnö och södra Tynningövägen (Tynningöleden) och mellan Stenslätten och Rindö (Oxdjupsleden). Detaljinformation om dem finns på Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Laddstolpar för elbilar

Värmdö kommun erbjuder gratis laddning av elbilar vid Hemmesta vägskäl, där finns det fyra laddstolpar. För att se ytterligare laddmöjligheter i Värmdö gå in på uppladdning.nu.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast publicerad: 2018-04-19

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation