Min bild

Hur förändras livet och vardagen för Värmdöborna av coronakrisen? Fotograf Elisabeth Ubbe dokumenterar under våren ett stort antal Värmdöbor genom projektet Min bild. Syftet är att genom ett personporträtt samt kortintervjuer dokumentera och bevara människors bild av hur vårt lokalsamhälle svarade på krisen. Projektet kommer att bli en fotoutställning som kommer att sammanställas av initiativtagen Elisabeth Ubbe i samarbete med fotografen Niclas Hammarström.

Emma Halvarsson inför sitt framträdande vid den direktsända insamlingsgalan Coronahjälpen, som i Värmdö sändes av Ung i Värmdö 30/5.

Emma Halvarsson ger allt under sitt framträdande vid den direktsända insamlingsgalan Coronahjälpen.

Handspriten finns numera alltid med i Emma Halvarssons väska.

Hur har coronapandemin påverkat dig?

Jag brukar göra många saker i vanliga fall, jag jobbar och går i skolan och tränar. Nu är skolan stängd så den kan jag inte åka till, det är tråkigt. Jag jobbar som vanligt, det känns bra men jag är hemma mer och kan inte träffa folk som vanligt. Min kör, Funkiskören, blev inställd redan i påskas och tjejgympan jag brukar gå på är inte heller igång nu, det är också tråkigt. Och min resa, som jag skulle gjort med min ledsagare till Grekland, blir inte heller av. Kanske kan jag och mamma istället göra en tjejkväll på Skepparholmen spa.

En av musikfröknarna från Musikverkstaden frågade om jag ville vara med på Coronahjälpen eftersom jag är en av dem som har vunnit Funkisfestivalen. Det ville jag och i lördags (30/5) sjöng jag på scenen där. I vanliga fall brukar vi kramas mycket i familjen, det kan vi inte göra nu, det är tråkigt. Coronavirus är jättejobbigt tycker jag.

Tillbaka till porträttkatalogen