Min bild

Hur förändras livet och vardagen för Värmdöborna av coronakrisen? Fotograf Elisabeth Ubbe dokumenterar under våren ett stort antal Värmdöbor genom projektet Min bild. Syftet är att genom ett personporträtt samt kortintervjuer dokumentera och bevara människors bild av hur vårt lokalsamhälle svarade på krisen. Projektet kommer att bli en fotoutställning som kommer att sammanställas av initiativtagen Elisabeth Ubbe i samarbete med fotografen Niclas Hammarström.

Leonardo Soldati är mycket ute och rör sig, här i Gustavsbergs centrum.

Leonardo Soldati vilar en stund tillsammans med sin personlige assistent Joel Rönnbäck.

Sedan coronapandemin startade har Leonardo Soldati alltid handsprit med sig i väskan.

Hur har coronapandemin på verkat dig?

Intervjun tolkas av Joel Rönnbäck, en av Leonardos personlig assistenter.

I skolan är det färre elever, det är bara vi i gymnasiesärskolan som är där nu. I början fick vi ta med maten från matsalen och äta i hemkunskapsrummet. Det tyckte jag var svårt först, men efter ett tag, när jag vande mig, gick det bra. Nu äter vi i matsalen igen, det känns mycket bättre och skönt.

Min racerunning, cykelträning, i Solna som jag brukar gå på en gång i veckan, har blivit inställd, det vill jag ska börja igen. Sedan är mamma hemma mer, hon jobbar hemifrån och min brorsa pluggar hemma, det tycker jag inte om för jag gillar bäst när det är som vanligt. Jag vill inte se på nyheter eller prata om corona, för jag tycker att det är jobbigt med förändringar.

Joel Rönnbäck

Vi assistenter, är extra noga med hygien, det är vi förstås alltid noga med, i övrigt är det inte så stor skillnad. Eftersom skolan håller igång är vi på samma arbetsplats och gör samma arbetsuppgifter. Det går inte att genomföra jobbet med en fysisk distansering så vi arbetar ungefär på samma sätt. Ingen av oss har haft några symtom eller varit sjuka än så länge.

 

Tillbaka till porträttkatalogen