Min bild

Hur förändras livet och vardagen för Värmdöborna av coronakrisen? Fotograf Elisabeth Ubbe dokumenterar under våren ett stort antal Värmdöbor genom projektet Min bild. Syftet är att genom ett personporträtt samt kortintervjuer dokumentera och bevara människors bild av hur vårt lokalsamhälle svarade på krisen. Projektet kommer att bli en fotoutställning som kommer att sammanställas av initiativtagen Elisabeth Ubbe i samarbete med fotografen Niclas Hammarström.

Nok Saphawadee märker inte så mycket av krisen och på restaurangen hon jobbar har man till och med fått lite mer att göra eftersom de har take away.

Nok Saphawadee följer pandemins utveckling både i Sverige och i Thailand där hon har familj.

Hur har coronapandemin påverkat dig?

Jag är förstås lite orolig för viruset, det tror jag att alla är, men jag måste ändå fortsätta jobba. Det går ganska bra för oss eftersom vi har take away, vi har till och med fått lite mer att göra. Jag märker inte så mycket av krisen eftersom jag bara är här på jobbet eller hemma och jag träffar inte så många. På jobbet är vi är extra försiktiga nu och håller mer distans.

Jag försöker följa nyheterna, men det är svårt eftersom jag inte kan så bra svenska. Jag följer också nyheterna från Thailand på mobilen, jag har familj där och oroar mig för dem.

Ingen vet hur länge det här kommer pågå. Man kan inte påverka själv, bara följa riktlinjerna. Det är viktigt att vi alla hjälper varandra nu.

Tillbaka till porträttkatalogen