• Vattenläcka
    13.00 Arbetet med att laga läckan har dragit ut på tiden på grund av att området runt ledningarna har varit svårtillgängligt. Lagningen påbörjas inom kort och vi hoppas kunna öppna ledningen och spola rent framåt 16-tiden. I dagsläget är det endast tre fastigheter i Mörtnäs som är påverkade av läckan. Vi återkommer med mer information så fort som arbetet slutförts.Tack för tålamod!Delar i övriga Värmdö ...

Friluftsaktiviteter

Aktiviteter för dig som gillar friluftsliv med djur, natur och hav.

Seglarskola i Värmdö, Stockholms jolleskola

Vad: Vår seglarskola är upplagd som ett dagläger i fem dagar kl 9-16. Eleverna delas in i grupper baserat på deras kunskaps­nivå, ålder och vilken båttyp de valt. Våra erfarna instruktörer lär ut sjövett och segling från grunden. Vi lär dig också sjövägs­regler och grunderna i kappsegling. Om du är nybörjare och inte kan segla sedan tidigare, är vårt mål att du på fredagen skall känna att du nu kan segla och att du gillar det!
Kan du redan segla på någon nivå, kommer vi att träna och utveckla din förmåga ytterligare.

För vem: från 8 år

När/Var: Vecka 25, Grisslinge
Vecka 26, Saltarö
Vecka 27, Ingarö
Vecka 28, Runmarö
Vecka 29, Djurö
Vecka 30, Runmarö
Vecka 31, Vindö
Vecka 32, Grisslinge

Pris: 2950 kronor för fem dagar.

Mer info och anmälan: Stockholms Jolleskola www.jolleskola.selänk till annan webbplats

Sommarseglarskola hos Värmdö jolleseglare

Vad: Vi ger alla barn och ungdomar från 5 år och uppåt en möjlighet att lära sig att segla. De allra yngsta får följa med i större båtar och fokus ligger på att leka och ha kul på vattnet. För de som är lite äldre (ca 8-12 år) seglar vi Optimistjolle och de äldsta (från 10 år) seglar båttypen C55.

För vem: Barn och ungdomar 5-18 år

När: Veckorna 26-29, måndag-torsdag

Var: Mörtnäsvägen 20, Mörtnäs

Mer info och anmälan: http://jolleseglarna.se/seglarskolalänk till annan webbplats

Frågor: seglarskola@jolleseglarna.selänk till annan webbplats eller info@jolleseglarna.se

Cykla mountainbike i skogen på Möja

Vad: Cykla en heldag i varierande terräng, på skogsstigar och traktorvägar tillsammans med auktoriserade cykelinstruktören/skärgårdsguiden Magnus Lönn. Ta med egen cykel/mountainbike, hjälm,rejäl matsäck och dryck packat i ryggsäck.

För vem: 7-16 år

När: Vecka 29, onsdag 15 juli kl 10-16

Var: Samling vid Möja Dansbana kl 10

Pris: 100 kr

Anmälan: Senast den 8 juli till Inger: bingerolsson@gmail.com tel: 0703092239
Information/frågor: Magnus Lönn tel: 0760531740

Klättring på Möja

Vad: Klättra en halvdag med auktoriserad klätterinstruktör i spännande terräng i skogen på Möja. Ta rejäla gymnastikskor/klätterskor om du har, samt dryck och liten matsäck. Magnus tar med klättersele,hjälm och klätterutrustning.

För vem: 7-16 år

När: Vecka 30, tis 21 juli kl 10-13

Vecka 31 onsd 29 juli kl 10-13

Var: samling vid Bygdegården/Långviks skola kl 10

Pris: 100 kr

Anmälan: Senast 14/22 juli till Inger: bingerolsson@gmail.com tel:0703092239

Information/frågor: Magnus Lönn tel: 0760531740

Sommarlovsfiske

Vad: Sportfiskarna bjuder in till sommarlovsfiske vid vackra Skeviks gård strax utanför Gustavsberg. Utbildade ungdomsledare finns på plats för att hjälpa er med fisket och under dagen bjuds det på korv med bröd. All utrustning finns att låna och inga särskilda förkunskaper krävs. Har ni egen utrustning som ni vill använda är ni välkomna att ta med den – under eget ansvar. Parkeringsmöjligheter och tillgång till toaletter finns. Barn och ungdomar måste komma i vuxens sällskap.

För vem: Sommarlovslediga familjer

När: Vecka 31, tis-tors 28-30 juli. kl 9.30-12.00 eller kl 12.30-15.00.
För att minska eventuell smittrisk har dagen delats upp i för- och eftermiddagspass med ett maxantal familjer per pass.

Var: Skeviks gård, Värmdö.

Pris: Kostnadsfritt.

Anmälan: Anmälan görs till fiskelov@sportfiskarna.se. Ange i anmälan vilken dag och vilket pass (förmiddag eller eftermiddag) ni vill anmäla er till, samt eventuella allergier. Först till kvarn gäller vid anmälan!
Information/frågor: www.sportfiskarna.selänk till annan webbplats

SUP-skola för barn (StandUp Paddling)

Vad: StandUp Paddling, lek & roliga tävlingar under fyra dagar i juli, 1-1,5 timme per dag, beroende på ålder. Grupperna delas in efter ålder och erfarenhet. I den äldre gruppen blir det mer fokus på träning och lite längre pass. SUP är fantastisk för hela kroppen, samtidigt som man förbättrar balans, koordination och har väldigt roligt på och i vattnet!

För vem: barn och unga 9-18 år, krav att kunna simma 200m

När:Vecka 31, tor-sön 30 juli - 2 aug

Var: Runmarö

Mer info och anmälan: http://www.runmarosup.se/sup-kurser/sup-vecka-för-barn-36260963länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster