Rådgivning och drop-in

Har du allmänna frågor som rör bygglov, strandskydd eller små avlopp är du välkommen att boka digitalt webbmöte med en handläggare. Det finns även möjlighet att boka tid med energirådgivare. Du kan även kontakta din hand-läggare, om du har ett pågående ärende, via telefon eller mail.

Digitalt webbmöte med handläggare

Värmdö kommun erbjuder möjlighet att boka tid med en handläggare för generella frågor gällande bygglov, strandskydd eller små avlopp. När du har bokat en tid kommer du att få ett mejl med en länk där du kan ansluta till mötet på utsatt tid.

Observera att mötesbokningarna är maximalt 15 minuter per tillfälle och gäller generella frågor. Har du frågor gällande ett specifikt ärende kontaktar du enklast din handläggare via mejl eller telefon.

Boka ett webbmöte Länk till annan webbplats.

Energirådgivning

Värmdö kommun erbjuder möjlighet att träffa klimat- och energirådgivare genom webben eller över telefon – helt kostnadsfritt.

Läs mer om energirådgivning


Frågor om ett pågående ärende

Kontakta din handläggare om du har ett pågående ärende hos bygg- och miljö-avdelningen. Handläggare som jobbar med bygg- och strandskyddsfrågor samt små avlopp och enskilt vatten har telefontider måndagar klockan 13:00–15:00. Handläggare som jobbar med miljöskydd, hälsoskydd
och livsmedel nås under kontorstider. Övriga tider går det bra att ringa till servicecenter eller skicka ett mejl till din handläggare, som kontaktar dig när hen har möjlighet.

Skicka in handlingar

  • Om du väljer att skicka in handlingar digitalt ska de vara i PDF-format. Då kan vi registrera dina handlingar utan att de förvanskas. (Det finns gratisprogram som
    du kan ladda ner för att göra ett dokument till PDF.)
  • Dela upp handlingarna i flera filer: ansökan för sig, situationsplan för sig och så vidare.
  • Dina ritningar ska vara skalenliga och innehålla skalmått.
  • Det räcker med en uppsättning handlingar.
  • Skickar du in handlingar i pappersform underlättar det om dessa är i A4- eller
    A3-format.

Om du ska skicka in handlingar i ett pågående ärende kan du göra det via vår
e-tjänst för komplettering:

Länk till Komplettering. E-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.