Serviceboende

En servicebostad är en blandning mellan ett helt vanligt boende och en lägenhet i gruppbostad. Syftet med servicebostaden är att du som vuxen med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att bo självständigt och samtidigt ha tillgång till stöd, service och omvårdnad. Kommunens servicebostäder omfattar ett tiotal lägenheter i dagsläget

Så ser en servicebostad ut

Servicebostaden är en lägenhet som ligger i ett bostadsområde där det oftast bor fler personer som får samma typ av service. Lägenheterna kan ligga i samma hus, i närheten av varandra eller i närheten av det gemensamma utrymmet /lokalen.

Du som bor i en servicebostad får ditt stöd utfört hemma hos dig, i din lägenhet. Du har tillgång till gemensamma utrymmen för gemenskap, dit du kan gå om du vill träffa andra, ta en fika, spela spel eller bara umgås.

Stöd anpassat till individen

På boendet ges stöd och service för den dagliga livsföringen. Stödet utformas individuellt i samarbete dig och din eventuella företrädare. Arbetet sker utifrån din genomförandeplan som är utarbetad efter dina speciella behov. Alla som bor i en servicebostad har en utsedd stödperson som är dig extra behjälplig i din vardag.

Aktiviteter

Boende och personal på servicebostaden brukar anordna gemensamma aktiviteter, allt ifrån ett besök på skansen till bakluckeloppis. Alla boende är inbjudna till ett möte i veckan, där man diskuterar vad man vill göra tillsammans. Det anordnas alltid aktiviteter och umgänge vid årets högtider, såsom jul, nyår, påsk och midsommar.

Kontakt

Hemmesta servicebostad

Kullsvedsvägen 20

Enhetschef Alice Rönn

08-570 481 88

 

20:an Servicebostad

Kullsvedsvägen 20

Enhetschef Ingrid Gårdh

08-570 475 94


Gruppboende

För dig med mer omfattande behov av tillsyn och omvårdnad finns även gruppboende.

Mer om gruppboende