Konst och museum

Värmdö har ett flertal kulturella besöksmål. Det mest kända är Gustavsbergs porslinsmuseum i Gustavsbergs hamn, nära Gustavsbergs hamn finns Fotoparken med permanent utomhusutställning. På Hålludden hittar ni konsthallen Artipelag.

Fotoparken

Fotoparken är en ny permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg, Värmdö kommun. De fotografiska uttrycken varieras genom 3-4 nya utställningar per år.

Värmdö kommun/Kulturenheten ansvarar för utställningar och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt. Allmänheten kan ta del av utställningarna gratis, när som helst på dygnet och året om. Platsen för utställningen är lättillgänglig och välkomnande i centrala Gustavsberg.

Fotoparkens egna webbsida Öppnas i nytt fönster.

 

Gustavsbergs porslinsmuseum

Den 1 juni 2018 tog Nationalmuseum över driften av Gustavsbergs Porslinsmuseum. En grundsten i verksamheten är den stora Gustavsbergssamlingen, som Kooperativa Förbundet donerade till staten år 2000 som sedan dess förvaltas av Nationalmuseum.

Gustavsbergs Porslinsmuseum har renoverats och är nu öppet igen.

Här lever traditionen också vidare – i den småskaliga produktionen i Gustavsbergs Porslinsfabrik runt hörnet, i Villeroy & Boch Gustavsbergs sanitetsporslin och bland konstnärerna i Ateljéföreningen G-studion.

Gustavsbergs porslinsmuseum hos Nationalmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artipelag

Artipelag är en ny, internationell mötesplats för konst, god mat, events och aktiviteter – vackert belägen i Stockholms skärgård, bara 20 minuter från Stockholms city.

Avsikten har varit att skapa ett utflyktsmål på hög internationell nivå – med gränsöverskridande konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat. Konsthallen inrymmer stora utställningsytor, en restaurang och ett café.

Artipelag ligger på Hålludden vid Baggensfjärden i Värmdö kommun. Under delar av året ankommer och avgår passagerarbåtar till och från Stockholm, här finns även gästhamn för privata båtar. Mer om Artipelag kan du läsa på deras egen hemsida

Artipelag.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.