Besök Värmdö

stugor

Värmdö är gränslandet mellan storstad och vild natur. Det är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige och innehåller samtidigt stora delar orörd natur och stora delar som inte går att nå utan båt.

Vintertid kan man till och med behöva en svävare eller helikopter för att ta sig till alla bebodda delar. Denna kontrast gör Värmdö spännande. Här finns allt från stadsnära Gustavsberg som snabbt och enkelt nås med buss från Stockholm, till kobbar i yttre havsbandet där sälarna vilar med utsikt till horisonten. Värmdös tusentals öar utgör en stor del av Stockholms skärgård. Här finns genuina skärgårdssamhällen med röda stugor på lummiga, bilfria öar. Här finns mjuka sandstränder för långa lata dagar och här finns konsthallar, traditionsfyllt hantverk och anrika hotell i fantastiska miljöer.

Värmdö Natur- och kulturguide

I den här guiden hittar du 25 fantastiska utflyktsmål, ett urval av alla stora och små natur- och kulturskatter.
De flesta av den här guidens utflyktsmål når du med buss eller reguljärbåt. Vissa platser passar bra för en kvällspromenad, andra gör sig bäst som heldagsutflykt. Det finns något för alla att upptäcka.

Värmdö Natur- och Kulturguide , 14.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Ö-folder

Med hjälp av Ö-foldern får du en bra bild av vad varje ö har att erbjuda i form av boende och mat samt vad som är värt att besöka. Givetvis står det också hur du hittar dit.

Det finns Ö foldrar för Runmarö, Nämdö, Möja och Svartsö. Klicka på länkarna för att ladda ner. Foldrarna finns att hämta i tryckt format på de aktuella öarna.

Alla foldrarna finns även på engelska.

The leaflets Runmarö, Nämdö, Möja och Svartsö are available in English.
Send an email to kultur-fritid@varmdo.se

The leaflets are also available in printed format on the islands.

Naturkartan

Ladda ner appen naturkartan, slå på gps’en och få direkt information om vad som finns i din närhet: motionsspår, badplatser, naturreservat, vandringsleder, rastplatser och mycket mer! Här hittar du all information för utflykter i natursköna områden runt om i hela kommunen.

Naturkartan finns också på webben. www.naturkartan.se/sv Här kan du hitta både Värmdö kommun och flera andra kommuner i Stockholms län.

Gå till naturkartan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visit Värmdö

På visitvarmdo.com får du inspiration för ditt besök samt om aktuella evenemang.
Visit Värmdö Ideell Förening står bakom visitvarmdo.com och arbetar för att stärka besöksnäringen i Värmdö i samarbete med Värmdö Kommun.