Värmdö kulturskola

Värmdö kulturskola är en frivillig kommunal verksamhet för barn och unga mellan 6–20 år som är folkbokförda i Värmdö kommun. Med lustfyllt lärande vill vi ge alla våra elever förutsättningar för ett rikare liv genom kulturutövande och skapande.

Vårt mål är att förmedla kunskap och färdighet i bild & form, dans, musik och teater. Genom det vill vi bidra till utveckling både för den enskilde och för samhället i stort.

Kreativitet, lust och engagemang är i samtliga ämnen utgångspunkten för att skapa en god lärandemiljö. Vår styrka ligger i möjligheten att anpassa undervisningen i enlighet med individens och gruppens önskemål och förutsättningar.

Alla våra lärare har en högskole/universitetsexamen som lärare/pedagoger i sitt valda ämnesområde och många arbetar även utanför Kulturskolan som koreografer, kompositörer, dansare, musiker och konstnärer.

Kulturskolan är en frivillig skolform. Våra mål och ämnesplaner ska därför inte jämföras med den obligatoriska skolans. Inte desto mindre är de viktiga för att skapa en tydlighet och en struktur åt vår verksamhet.

Här nedan kan du se ett urval av de kurser som du kan gå på Värmdös kulturskola

Slagverk/ trumset

Drama/ teater

Blåsinstrument

Gitarr

Stråkinstrument

Anmäl dig till vårens kurser! Kurskatalogen öppnar måndag den 4 januari klockan 10.

www.studyalong.se/varmdokulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bilden visar en affisch anmäl dig till vårens kurser. Kurskatalogen öppnar 4 januari 2021.

Coronapandemin fortsätter att påverka oss även under detta läsår och för att minska smittspridning följer vi självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att under den första veckan på vårterminen behöver vi i kulturskolan tid att förbereda övergången till digital undervisning. Det betyder att terminen börjar senare än planerat.

• Måndag den 18 januari startar den digitala musikundervisningen och skrivarkurserna.
  • Måndag den 25 januari startar basår, bild & form, dans, keramik, musikverkstan och teater på plats om de nya restriktionerna hävs eller mildras, annars digitalt. Även orkestrar, ensembler och körer har uppehåll till den 24 januari.

Vi hoppas att så snart det är möjligt gå över till fysisk undervisning på plats. Det är viktigt för våra barn och unga att kunna fortsätta med sitt kulturutövande.

Se vår jul- och jullovskalender på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagram!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Julklappar med texten Kulturskolans julkalender på facebook och instagram

Kontakta Värmdö kulturskola

Suzanne Persson