Värmdö kulturskola

Värmdö kulturskola är en frivillig kommunal verksamhet för barn och unga mellan 6–20 år som är folkbokförda i Värmdö kommun. Med lustfyllt lärande vill vi ge alla våra elever förutsättningar för ett rikare liv genom kulturutövande och skapande.

Vårt mål är att förmedla kunskap och färdighet i bild & form, dans, musik och teater. Genom det vill vi bidra till utveckling både för den enskilde och för samhället i stort.

Kreativitet, lust och engagemang är i samtliga ämnen utgångspunkten för att skapa en god lärandemiljö. Vår styrka ligger i möjligheten att anpassa undervisningen i enlighet med individens och gruppens önskemål och förutsättningar.

Alla våra lärare har en högskole/universitetsexamen som lärare/pedagoger i sitt valda ämnesområde och många arbetar även utanför Kulturskolan som koreografer, kompositörer, dansare, musiker och konstnärer.

Kulturskolan är en frivillig skolform. Våra mål och ämnesplaner ska därför inte jämföras med den obligatoriska skolans. Inte desto mindre är de viktiga för att skapa en tydlighet och en struktur åt vår verksamhet.

Några av våra kurser

Nedan kan du se ett urval av några av våra kurser.

Slagverk/ trumset

Thumbnail trummor

Drama/ teater

Thumbnail drama

Blåsinstrument

Thumbnail blås

Thumbnail dans

Gitarr

Thumbnail gitarr

Stråkinstrument

Sommarläger med dans, drama, keramik och musik

Under första veckan av sommarlovet finns det möjlighet att gå på sommarkurs/sommarläger i kulturskolan. Vi öppnar kursanmälan kl. 14 den 30 mars i Studyalong.

Dansa utan krav

Dansa utan krav riktar sig till dig som identifierar dig som tjej och är mellan 13-19 år. Du får dansa kravlöst två gånger i veckan för att minska stress och må bättre.

Vill du vara med?

Start vecka 12
Tid:
Tisdagar 15.30-16.30 i lilla danssalen, Centrumhuset, mittemot Coop i Gustavsberg.
Torsdagar 17.00-18.00 Musikens hus i Gustavsberg.
Instruktörer: Annika Koskinen, Ellen van Lokhorst, Värmdö Kulturskola
Anmälan: Mer information får du via din skolsköterska eller kurator. Du kan också skicka ett mejl direkt till Ellen.Van-Lokhorst@varmdo.se.
Avgift: Gratis!

Funkisfestivalen

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och sponsorer. Värmdös deltävling arrangeras av Värmdö Kulturskola. Här kan du läsa mer om den! Funkisfestivalen - Värmdö kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmäl dig till vårens kurser!

www.studyalong.se/varmdokulturskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bilden visar en affisch anmäl dig till vårens kurser. Kurskatalogen öppnar 4 januari 2021.

Corona fortsätter att påverka oss även under detta läsår, men vi är glada att kunna hålla igång ungefär som vanligt. Det är viktigt att barn och unga får fortsätta med sitt kulturutövande. För att minska smittspridning följer vi självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Här kommer en vänlig påminnelse till vårdnadshavare och elever om att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning.
Därför vill vi påminna dig om hur vi förhåller oss i våra lokaler för att minska smittspridningen.

• Eleven kommer ombytt och klar till sin lektion. Ingen dusch sker i lokalen.
  • I möjligaste mån sker hämtning och lämning utomhus.
  • Om du som förälder inte bör sitta kvar för ditt barns skull, vänligen lämna lokalen under lektionen.
  • Eleverna tvättar händerna innan lektionen.
  • Vi alla tar hänsyn och håller avstånd till andra pedagoger, föräldrar och elever.
  • Är du sjuk stannar du hemma.

Vi håller avstånd på lektionerna och vi vädrar mellan passen. Vi har också extra städning av utsatta ytor och har anpassat gruppstorlekar efter lokalerna. En del grupper kommer vara utomhus när det är möjligt.

Vi önskar dig en fin vårtermin hos oss!

Besök oss även på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagram!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta Värmdö kulturskola

Suzanne Persson