Fritid för dig med funktionsvariation

Här hittar du information om aktiviteter och mötesplatser i Värmdö och i övriga Stockholmsområdet för dig som är i behov av extra stöd.

Katalogen ”Kultur-och fritidstips, aktiviteter för dig som behöver extra stöd!

Värmdö kommun har, tillsammans med Haninge, Nacka, Nynäshamn och Tyresö, tagit fram en katalog med kultur- och fritidsaktiviteter som finns i din närhet och som speciellt vänder sig till dig som behöver extra stöd. Nu kommer en ny utgåva som gäller till våren 2024.

Katalogen finns att hämta i Servicecenter och på Värmdö bibliotek i Gustavsberg. Du kan också få katalogen hemskickad.
Kontakta kultur-fritid@varmdo.se

Katalogen finns som tillgänglig pdf nedan.


Kultur & Fritidstips - katalog , 11.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Spendera din fritid med oss!

Prova på enkel gympa, att måla tavlor, spela schack eller musik! Här finner du olika vägar till informtion om vilka fritidsaktiviteter som finns. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig!

Blanketter omsorg och stöd

Fritidsnätet

Fritidsnätet är en webbtjänst som samlar fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i Stockholms län. Välkommen att hitta en aktivitet som funkar för just dig!

Fritidsnätets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgårdar

Till Ung i Värmdös fritidsgårdar är alla ungdomar från årskurs sju eller tretton års ålder välkomna. Här finns en grundläggande värdering om att fritidsgårdar ska vara demokratiska mötesplatser och ge ungdomar ett respektfullt bemötande, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsförmåga.


Fritidsgårdar

Parasport

Parasport (tidigare hette det handikappidrott) är idrott för personer med funktionsnedsättning. Det finns över 500 föreningar runt om i Sverige som erbjuder olika typer av parasportverksamhet. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att börja.

Parasport.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.