Badplatser i Värmdö

Värmdö kommun har med sin långa kust och sina många sjöar bra möjligheter till bad sommartid – från klippor, stränder och bryggor. Många anlagda badplatser är öppna för allmänheten. Kommunala anläggningar med fina sandstränder finns i hela Värmdö. De flesta tomtföreningarna har dessutom egna bad av skiftande storlek och karaktär.

Om kvalitet på badvatten

Värmdö kommun tar vattenprover på alla kommunala badplatser, samt några andra välbesökta badplatser. Se vilka badplatser vi tar vattenprov på kartan ovan.

På havs- och vattenmyndighetens sida Badplatsen hittar du den senaste informationen om vattnet vid de badplatser där provtagning sker. Du kan söka efter årets resultat genom att skriva badplatsens namn direkt i textfältet eller genom att klicka i karta. Den information som finns tillgänglig på Badplatsen är vattentemperatur, vattenkvalitet och uppgift om algblomning.

Gå till Badplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


På Länsstyrelsens sida Vattnet i Östersjön – Informationscentralen finns mer information om algblomning och det aktuella läget i Sveriges kustvatten. Här hittar du även råd vid algblomning och kan rapportera en händelse om till exempel en observerad algblomning eller om du har sett ett dött djur på stranden.

Gå till Informationscentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du information om badklåda som orsakas av så kallade cerkarier. Klådan (kliandet) kan drabba personer vid bad i sjöar och i till exempel Östersjön. Någon speciell behandling finns eller behövs inte utan det självläker efter en tid. Klådan smittar inte mellan personer.

Gå till Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.