Om Skolan

Thumbnail för film

Gustavsbergs gymnasium G2 ligger i den tidigare badkarsfabriken i spännande och fräscha lokaler mitt i de nybyggda Porslinskvarteren i Gustavsberg.

Här bubblar det av skaparkraft med flera intressanta företag i närheten, bra restauranger och caféer, muséer, träning samt både skapande och shopping inom konsthantverk och inredning. På fyra minuter kommer du till Gustavsbergs småbåtshamn och havet.

Vi är en kreativ, kommunal skola som sätter dig och din kunskapsutveckling i centrum. För oss är det viktigt att utbildningen är på riktigt och vi är måna om samarbetet med företag och övriga samhället för att ligga så nära det kommande arbetslivet vi kan. Här studerar ungefär 300 elever varav hälften kommer från Värmdö kommun och resterande från hela stockholmsregionen.

Campus Gustavsberg

Inom ramen för vårt samarbetsforum Campus Gustavsberg kan vi erbjuda spännande individuella val, praktikplatser och roliga aktiviteter i och utanför skolan. Vi satsar på en god studiemiljö med uppdaterade lokaler med modern teknik i klassrummen. Alla lärare på skolan är engagerade i sina elever och ämnen.

Heltidsmentorer

Vi har heltidsmentorer så att du får bra individuell stöttning och mer tid tillsammans med lärarna i klassrummet. Vår studio är öppen flera dagar i veckan för dig som vill nå högsta betyg eller behöver stöttning för att nå dina mål.

Våra utbildningar

Vi ger dig förstklassiga utbildningar genom kunskap, insikt och studiero.

Hos oss kan du läsa marinbiologi med dykutbildning för att verkligen komma studieobjekten inpå livet. Efter genomgången utbildning blir du PADI Rescue Diver.

Om du är mer intresserad av samhällsfrågor passar kanske kriminologi och beteendevetenskap bättre.

Vill du hellre jobba direkt efter gymnasiet är våra yrkesutbildningar som är inriktade mot ledarskap och pedagogik alt. Frisör helt rätt val!

Ishockey, puckelpist eller fotboll på schemat

Att träning och studier är en bra kombination vet vi och därför gör vi det möjligt att träna på schemat! Till hösten 2021 kan du alltså kombinera din ishockey-, puckelpist- eller fotbollssatsning med dina gymnasiestudier genom vårt samarbete med Värmdö Hockey, Värmdö Freestyle MT, Djurgården Academy och de lokala fotbollsföreningarna Ingarö IF, Gustavsbergs IF och Värmdö IF.

Mer om hur du ansöker till fotbollsprofilen kan du läsa under fliken "ansökan och val".

Vi tar utbildning och skola på största allvar och kommer att göra vårt yttersta för att du ska lyckas med att nå dina mål!

Välkommen till G2!

Rektor Christian med personal